Citronmarmelad efter flädersaft

2017-07-03 10.05.51-2Man ska inte slösa på resurserna, så givetvis så tänker jag försöka ta hand om citronerna efter flädersaften.


ca 2kg citronskivor (givetvis smått dränkta i flädersaft sen innan)
2 liter (1,8kg) strösocker
0,5 liter vatten/flädersaft

Klipp citronerna i småbitar, ca 1-2cm skal per bit. Om man skurit tunna skivor till saften så är det ju fantastiskt (jag hade inte det).

Värm upp citronerna.

Häll på socker och flädersaft.

Låt sjuda ett tag tills allt sockret är smält.

Koka upp kraftigt och koka utan lock 10-15 minuter.

Gör marmeladtestet, om det misslyckas så koka ytterligare 5-10 minuter. Marmeladtestet innebär att man lägger en klick marmelad på en kall tallrik och kyler ner snabbt. Om man kan dra en linje genom marmeladen som inte flyter ihop så är det klart att hälla upp på burkar.

När testet lyckats, häll upp på varma burkar. Jag lägger alltid in mina burkar på 125° i ugnen i 15 minuter innan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s