Citronmarmelad efter flädersaft

2017-07-03 10.05.51-2Man ska inte slösa på resurserna, så givetvis så tänker jag försöka ta hand om citronerna efter flädersaften.


ca 2kg citronskivor (givetvis smått dränkta i flädersaft sen innan)
2 liter (1,8kg) strösocker
0,5 liter vatten/flädersaft

Klipp citronerna i småbitar, ca 1-2cm skal per bit. Om man skurit tunna skivor till saften så är det ju fantastiskt (jag hade inte det).

Värm upp citronerna.

Häll på socker och flädersaft.

Låt sjuda ett tag tills allt sockret är smält.

Koka upp kraftigt och koka utan lock 10-15 minuter.

Gör marmeladtestet, om det misslyckas så koka ytterligare 5-10 minuter. Marmeladtestet innebär att man lägger en klick marmelad på en kall tallrik och kyler ner snabbt. Om man kan dra en linje genom marmeladen som inte flyter ihop så är det klart att hälla upp på burkar.

När testet lyckats, häll upp på varma burkar. Jag lägger alltid in mina burkar på 125° i ugnen i 15 minuter innan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s